Neosporni si autor

Ćaskaj, radi, rešavaj probleme, žuri, obavljaj, zabavljaj se, klikći, ne udubljuj se nemaš vremena, preokupiraj se emocijama, skroluj brzo, prikupljaj informacije, radi, žuri, požuri! Sada sve ponovo.

Sloboda nosi više užasa nego tiranija

Upadni u stanje zaborava bivstvovanja, potisni, ignoriši. Umiri se preokupacijom time kako stvari stoje. Budi tiranin sopstvenog bivstvovanja, kao što su i drugi bili prema tebi, i usmeri se spolja na to kakve su stvari, obavijen zabludom da je to lakše i bolje nego grljenje odgovornosti za sopstveni život.

ili

se vrati u prirodno stanje svesnosti toga da si čovek, da postojiš svestan svog života koje se ogleda kroz odgovornost. Svestan da je deo celokupnog života tvoj. Tebi dat. Svestan i zadivljen činjenicim da stvari postoje, a ne okupiran time kako postoje. Da ti postojiš. Svestan toga živiš autentično, prihvatas čovečnost u sebi, mogućnosti i ograničenja.

Ova svest o postojanju kao takvom, svesnost sebe, puštanje i život tog sebe obezbeđuje snagu za promenu i veru da tvoje radnje imaju plod. A onda ga i imaju.

Ne moraš čekati da te život prodrma i zemljotresima vraća u svesnost. Ona je tu i glasi:

Neosporni si autor svog života!

Autori radosno kreirajte!

Ivana Paunović
OLI psihoterapeut i supervizor